Onze Zomerwandelingen 2019

in het kader van 30 jaar LANGE NELLE

De wandelingen zijn gratis maar om een idee te hebben van het aantal deelnemers (maximum 25 per wandeling) reserveer je plaats via patricia.veris@skynet.be. Wijkwandelingen

ZATERDAG 6 JULI 2019

ZANDVOORDE
o.l.v. Dirk Beirens

Afspraak om 14.30 uur aan Wijkcentrum ’t Kasteel (herenhuis aan de straatkant), Kasteelstraat 22, Zandvoorde.
Einde omstreeks 17 uur (luswandeling) aan ’t Kasteel (parkeermogelijkheid via oprit links of aan de kerk wat verder).

Komen o.a. aan bod: polderdorp, ’t Kasteel, kerk, wijkdelen, scholen, begraafplaats, Keignaert, skeelerpiste, ’t Klokhof, N. Inouepad.

ZATERDAG 13 JULI 2019

MARIAKERKE-NIEUWE KOERS
o.l.v. Hilde Veulemans

Afspraak om 15 uur aan de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk in de Dorpsstraat voor een wan-deling tot omstreeks 17 uur.

ZATERDAG 20 JULI 2019

WESTERKWARTIER-(VLAAMS PLEIN)
o.l.v. Lieve Ternier

Afspraak om 14 uur aan de H. Hartkerk voor een luswandeling van twee uur door het Wester-kwartier. Einde 16 uur aan de H. Hartkerk. Opmerking: het deel Vlaams Plein komt nu niet aan bod.

ZATERDAG 27 JULI 2019

KONTERDAM-MEIBOOM
o.l.v. Patrick Moerman

Afspraak om 14.30 uur in de Frère Orbanstraat aan de roodbakstenenmuur op de hoek met de Bosweg tegenover het benzinestation Q8.
Einde voorzien omstreeks 16.30 uur aan het AZ Da-miaan (= een kleine 200 m van de Armenonville, voor wie wil bij-praten/drinken).

Tien jaar na de laatste wijkwandeling neemt de gids jullie mee op een twee uur durende tocht en ontdekken we wat er over gebleven is en wat er veranderd is in de wijk Konterdam-Meiboom..

ZATERDAG 10 AUGUSTUS 2019

VUURTORENWIJK
o.l.v. Luc Vanspeybroeck

Afspraak om 14 uur aan Elektro Loeters, hoek Dr. Ed. Moreauxlaan / Voorhavenlaan. Luswande-ling tot ongeveer 16 uur. Tramhalte voor de deur + parking aan het sportcentrum ‘De Spuikom’ aan de Spuikom.

ZATERDAG 17 AUGUSTUS 2019

STENE
o.l.v. Christa Kurthen

Afspraak om 14 uur oprit Sandershoeve over restaurant De Vlasschaard. Einde omstreeks 16 uur aan de Molen van Stene.

Naast de bruisende Stad aan Zee Oostende ligt Stene, een pittoresk en rustig dorpje. Midden in het groen en vredig heeft het dorp een boeiende geschiedenis, die al vroeg begint bij Karel de Grote. Sinds 1995 ziet Stene als beschermd dorpsgezicht zijn waarde verzekerd. De kerk Sint-Anna, de oude molen, het kerkplein, het graf van Jozephus Gezelle, de pastorie en de polders vertellen over de jaren van voorspoed en tegenslagen. De toekomst brengt projecten van Cohou-sing in oude dorpsboerderijen en ‘de tuinen van Stene’ worden een bio-voedsel- en landbouwpark voor de stad. De verhalen over de verdwenen en de huidige cafés vertellen we er graag bij.

ZATERDAG 24 AUGUSTUS 2019

RAVERSIJDE
o.l.v. Johnny Monteyne

Afspraak om 14.00 uur aan OC Ter Yde, Duinenstraat 172, waar de wandeling omstreeks 16 uur ook eindigt.
Heb je zin om de verborgen parels van deze wijk beter te leren kennen? Een gids brengt je naar de leukste en wie weet wel verborgen plekjes van de wijk, en neemt je mee terug in de tijd... We komen er te weten hoe de badplaats ontstaan is, en ook de “petit histoire” komt ruimschoots aan bod ...

ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019

STADSKERN/CENTRUM
o.l.v. Patricia Veris

Afspraak om 14.30 uur aan het Toerismebureau, Monacoplein voor een luswandeling door ‘t cen-trum die eindigt omstreeks 16.30 uur.

Komen o.a. aan bod: ontstaan stad, kursaal, Ensorhuis, Feestpaleis, Huize Louise-Marie, Kapucij-nenkerk, visserskwartier, Visserskaai, St.- Petrus-& -Pauluskerk, Leopoldpark, CC De Grote Post.

Gidsenkring Oostende

valavond

Bezoek Oostende met een gids

Spaans Huisje

Gidsenkring Oostende vzw

Lange Nelle
Christinastraat 67
8400 Oostende

info@oostendeahoy.be