Arno the Show of life

Op zondag 21 april én donderdag 25 april 2024 

In de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende loopt momenteel een tentoonstelling over Arno. Het is het ultieme eerbetoon van fotograaf Danny Willems, de vroegere boezemvriend van onze rockster. Hij toont er zijn leven in het kielzog van ‘le plus beau’. Nooit eerder volgde een fotograaf 50 jaar lang een rocker. En dat vanaf de dag dat ze nog jongens waren tot de dag dat ze grijs werden.

“The show of life begint vijftig jaar geleden, op een lentedag in de jaren zeventig. Danny Willems kijkt in de spiegel van zijn auto en ziet op de achterbank een jongen met lang haar zitten. Hij had hem leren kennen via een gemeenschappelijke vriend. ‘Een speciaal geval, je zal wel zien.’ Zo was het ook: de jongen op de achterbank had geen rijbewijs, maar wel branie. Al snel sloten ze vriendschap. Zoals jongens van de kust dat doen: zonder veel woorden. De liefde voor muziek en de hoop hoop een meeslepend leven bond hen.

Hintjens zong op de achterbank: “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll) van AC/DC. Willems trapte het gaspedaal in. Naast hem lag een fototoestel. Het was begonnen.


Afspraak: om 14.30 aan de ingang van de Venetiaans Gaanderijen, hoek Parijsstraat Koning Boudewijnpromenade 

Duurt anderhalf uur BEPERKT AANTAL PLAATSEN 

Leden 5 € en voor niet leden 12 € op voorhand te betalen op onze rekening van de gidsenkring BE74 7370 7493 8607 met vermelding NAAM + ARNO + DE GEKOZEN DATUM

Inschrijven verplicht (15 april) op secretaris@oostendeahoy.be